Over ons
Stichting Keti Koti Flevoland is in 2023 opgericht als zijtak van het Comité 30 juni 1 juli Almere. De stichting zal zich bezig houden met het organiseren van het Keti Koti festival in Almere en in de toekomst ook in de overige steden van Flevoland.
Het bestuur:
Mw. Reane Dalger (Voorzitter)
Dhr. Winston Rose (Penningmeester)
Dhr. Sergio Zaandam (secretaris)
Het bestuur bewaakt de kaders vanuit het beleidsplan en is eindverantwoordelijk. Zij worden geïnformeerd door de voorzitter over lopende zaken en lange termijn beslissingen tijdens reguliere vergaderingen (ca. 8 per festivaljaar). Deze organisatievorm gaan we de komende beleidsperiode consolideren, zodat het op alle taakgebieden goed ingericht en vastgesteld is. Om de governance goed te waarborgen volgt de stichting de (nieuwe) Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR), tijdens de komende beleidsperiode wordt deze geëffectueerd.
Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en algemene leden. Het bestuur is onbezoldigd. Bestuursleden hebben, naast betrokkenheid bij het thema, een lokaal/regionaal netwerk in politiek, maatschappelijke organisaties en/of bedrijfsleven en zijn bereid dit netwerk ook actief in te zetten. In de samenstelling van het bestuur wordt gestreefd naar voldoende diversiteit op gebied van achtergrond, kennis en ervaring. Het bestuur volgt de Governance code Cultuur, Code Diversiteit en Inclusie én de Fair Pratice Code.
Missie:
Comité 30 juni 1 juli Almere heeft als doel een bijdrage te leveren aan het vergroten van de kennis en bewustwording omtrent het Nederlands Slavernij- en koloniale verleden. Daarin staan verbinding, vrijheid, gelijkwaardigheid en verrijking centraal. Stichting Comité 30 juni-1 juli Almere wil middels, educatie, dialogen en overige activiteiten de Almeerse bevolking aansporen het gesprek met elkaar aan te gaan. Door regelmatig stil te staan bij de gezamenlijke geschiedenis wil het comité de bewustwording vergroten over wat het effect van het verleden is op onze hedendaagse samenleving.
Visie:
Comité 30 juni 1 juli Almere streeft ernaar bij te dragen aan het creëren van een stad waarin inwoners wederzijdse begrip en respect voor elkaar hebben en diversiteit omarmen. In deze tijd waarin er steeds meer een wij/zij cultuur ontstaat is het belangrijk om te kijken naar onze overeenkomsten. als we weten wat ons verbindt dan kunnen we vol vertrouwen de toekomst in.
De onderdelen educatie en herdenking worden georganiseerd onder verantwoordelijkheid van het Comité 30 juni 1 juli Almere. De festivalactiviteiten op het Esplanade en de diversiteitsparade worden georganiseerd onder verantwoordelijkheid van Stichting Keti Koti Flevoland Deze twee partners werken samen bij de ontwikkeling en realisatie van het Keti Koti Festival als Almeers evenement.
Geen structurele subsidie
Voor de publieke transparantie van onze organisatie willen we hier aangeven dat noch het Comité 30 juni 1 juli Almere noch Stichting Keti Koti Flevoland een structurele subsidie ontvangen voor de organisatie van het festival. De organisatie van het Keti Koti Festival is vrijwel geheel het werk van vrijwilligers.
Keti Koti Flevoland kan alleen worden georganiseerd dankzij de inzet van diverse personen en organisaties (overheid en particulier initiatief). Het Comité 30 juni 1 juli en Stichting Keti Koti Flevoland staan open voor allen die rondom de jaarlijkse herdenking en viering van Keti Koti een activiteit willen organiseren. De kern is samenwerking. Onze partners organiseren – ieder naar vermogen – activiteiten rondom het verbindende thema: de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij.
Deze werkwijze stimuleert de totstandkoming van een veelheid van activiteiten, voor diverse doelgroepen Flevolanders, jong en oud, wit en zwart, laagdrempelig (voor breed publiek) en specialistisch (voor kenners). Samenwerking bevordert de uitwisseling van ideeën tussen de deelnemende organisaties.